Galleri: Van der Poel och Kastelijn vinner i Cyclocross-EM

Innehållsförteckning:

Tom Pidcock åttonde på sin debut i elitkategorin i det italienska loppet. Foton: UEC

Mathieu van der Poel från Nederländerna vann sin tredje raka titel vid EM i cykelcross före sin mångårige rival Eli Iserbyt. Belgaren körde honom tätt på den leriga italienska banan, där Van der Poel vann med bara tre sekunder efter en uppgörelse i sista varvet.

Efter att tidigare ha vunnit U23- och Junior-utgåvorna gjorde britten Tom Pidcock i år sin debut i Elitkategorin. Slutade så småningom åttonde, efter loppet tog Pidcock en mindre än entusiastisk bedömning av sitt resultat och uttalade sitt mål att vara tillbaka på pallen så snart som möjligt.

Bättre nyheter för brittiska fans kom i U23-tävlingen för damer. Anna Kay tog silvermedaljen bakom den holländska ryttaren Ceylin Del Carmen Alvarado.

Bild
Bild

I damloppet Elit vann Yara Kastelijn med eftertryck. Trots att han tagit steget upp från U23-kategorin tog 22-åringen ledningen från start och såg aldrig ut att riskera att ge upp den.

Med få ryttare utanför Europa som vill hota vid de kommande världsmästerskapen som hålls i början av februari nästa år i Dübendorf, Schweiz, ger loppet en tidig indikation på vem som kan komma att tävla om regnbågsbanden.