Över 1 000 ryttare trotsar fruktansvärt väder vid 25-timmars Red Bull Timelaps-lopp

Innehållsförteckning:

Vitus Pro Cycling vinner totalpris när kraftigt regn och blåst satte ryttarna i deras fart

Över 1 000 ryttare slog testväder och 25 timmars tävling för att slutföra världens längsta cykellopp, Red Bull Timelaps.

Det brittiska kontinentallaget Vitus Pro Cycling tog den totala utmärkelsen medan Bianchi Dama tog dampriset när en blandning av lag och soloaryttare kämpade mot kraftigt regn och blåst på den 6,7 km långa banan i Windsor Great Park.

Clapham Chasers säkrade det blandade priset medan George Kirkpatrick och Tamala McGee imponerade på att vinna de första solotävlingarna.

Total vinnarna Vitus Pro Cycling – som består av proffsryttarna Chris McGlinchey, Mikey Mottram, Frederik Scheske och Timony Torrie – tog den totala utmärkelsen med 148 varv och en distans på 894 km, åtta varv mer än närmaste rivalerna Paria RT, trots hårda vindar och kraftiga regn som slog loppet i stora delar.

Trots att de innehöll Team Ineos WorldTour-föraren Pavel Sivakov, kunde "Ineos 3"-teamet bara ta sexan på dagen trots att deras ryska proffs tillryggalade åtta varv av den mindre 4,5 km-slingan under loppets krafttimme klockan 02:00.

I damloppet slog Bianchi Dima InternationElles och Specialized UK till andra respektive trea, och körde 126 varv och 768 km under processen.

Vituss Mottram pratade efter loppet och kommenterade hur loppet visade sig vara mycket mer utmanande än han först trodde att det skulle göra.

'Jag blev förvånad över hur hårt loppet var. Vi började med det hela med 60-90 minuters stopp, men sedan tidigt på söndagen började vi köra 2-timmarspass bara för att alla ville göra sin sista löptur och bli varma, sa Mottram.

'Red Bull Timelaps är verkligen mer utmanande än du förväntar dig att det ska vara, men definitivt värt det.'

De mest imponerande resultaten från loppet var dock Kirkpatrick och McGee som tog solopriset för herrar och damer.

McGee genomförde hela 79 varv i damloppet medan Kirkpatrick tog sig av 101 varv tack vare att han tog det riskabla beslutet att inte sova under hela tävlingen.

'Självklart är det en jäkla lång tid att vara i sadeln. Jag hade min bror och min kusin här och det hade helt enkelt inte varit möjligt utan deras stöd. De höll mig alltid fylld med mat och höll flaskorna fyllda.'